TessOlsson


Byta Bilder


På väg till skolan jämför två pojkar sina samlingar av fotbollsbilder som de båda precis påbörjat. "Om du ger mig en av dina bilder skulle jag ha dubbelt så många som du" , säger den ene till den andre. Hans kompis svarar: "Varför ger inte du mig en av dina bilder i stället, så har vi lika många?" Hur många bilder hade var och en?


Galet , godnatt!

Nu vet jag! Jag skall inte dricka energidricka med alkohol mera!^^ För nu vet jag hur jag blir med energidricka på kvällen XD KNAAS! men en hel dags plugg plus för lite sömn kan ha en betydande roll oxå^^


Spela Sudoku här!

Öppna eller ladda ner Sudoku


Renliga? Ibland undrar man..

Det sägs att katter är renliga av sig , men ibland undrar jag! Smulan kan ibland kasa runt på golvet efter att hon har varit på lådan.. Visst det ser sjukt roligt ut och jag skrattar varje gång^^ men det är inte lika kul , när man ser att det hon gjorde var att kleta bajs på hela golvet -.-

Så känner jag mig nu..


Den Trasiga SilverkedjanEn elegant dam går till juveleraren med en trasig silverkedja, delad i fyra delar. Var och en av delarna utgörs av tre länkar. "Hur mycket kommer det att kosta att få den lagad?" frågar hon. Juveleraren förklarar då att han tar 1 krona för varje länk han öppnar och 1 krona för varje länk han stänger. "Då blir det 8 kronor", räknar damen ut. "Gör jag det på mitt sätt kommer det bara att kosta dig 6 kronor", svarar juveleraren. Hur gör han?


Tråkig dag..


FunFun Fun! ^^


Kort-plugg-paus!


Tar en kort plugg-paus där jag skvallrar att jag har suttit och pluggat i solen i flera timmar 8-) Det är ju så himla underbart när vårkänslorna kommer! :)

På fredag har jag tenta så tanken var att jag denna veckan skulle låsa inne mig och bara plugga , men det kanske blir till att låsa mig ute istället ;) Såg när Jon påbörjade sin springrunda , så jag retades lite med honom att han sprang sakta osv. ^^ MEn jag fick snabbt tillbaka då jag bestämt inte kommer träna på hela veckan , eller iaf fram till fredag..

Drömde om Innebandy^^

Inatt drömde jag om innebandy , och jag antar väl att jag saknar det lite :)
Det är synd att de inte har något damlag i Kstad för tillfället .


..onödigt vetande Men så intressant..


.. att vi krymper ungefär en centimeter varje dag? På kvällen har nämligen ryggen tryckts ihop. På natten när vi sover rätar den ut sig igen.

(En intressant kommentar:

Mr M: om man sover ståendes i en hel månad, blir man 30 cm kortare då?)

Schnitzel , potatissallad och jordgubbar ♥


Köpte färdig potatissallad , stekte schnitzlarna ca 4 minuter på var sida och la upp några jordgubbar. -Helt okej!

Tränar..
Woho!
Nu beger jag mig bort till gymmet för att stanna där en stund ^^

Sommartid!

Ni glömmer väl inte att ställa fram klockan en timme idag? Det är SOMMARTID nu ! Woho! ^^

Sommartid innebär att lokal tid justeras fram (vanligtvis en timme) under en del av året i ett försök att bättre nyttja den ljusa delen av dygnet under sommaren. Genom att vi följer klockan när vi stiger upp, men dagsljuset när vi bestämmer oss för att gå och lägga oss, får sommartiden oss att stiga upp tidigare och stanna uppe längre i förhållande till normaltiden.

Att alternera mellan sommartid och normaltid används idag huvudsakligen i Europa och Nordamerika. Ryssland valde att från våren 2011 permanent använda sommartid och därmed sluta att ställa om klockan.

I dagligt tal säger man ibland något oegentligt ”vintertid” om den tid, då sommartid inte gäller och tiden inte är förskjuten i förhållande till normaltiden. Att använda ”normaltid” som motsats till ”sommartid” är inte heller helt korrekt, eftersom normaltiden ligger till grund även för sommartiden.

I de europeiska länderna utom Island och Ryssland gäller sommartid mellan den sista söndagen i mars och den sista söndagen i oktober.


Tess har INTE dålig musiksmak!

Ge mig lite Country!


Ge mig lite Reggae!


Å ge mig lite Dansband!
Blev tipsade och upptäckte idag svensk reggie som jag helt klart kan börja gilla ^^

KokosToppar ♥Börja med att knäcka två ägg. Häll i 1 dl socker och rör om. Tillsätt en påse kokos och det svalna smöret. Låt detta stå i en minut och låt sedan kokostopparna gräddas i 175C' i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.


KokosToppar och inflyttningsfest hos Jon..

Hejhej! Nu är det alldeles snart dags för mig att bege mig bort till Jon, som skall ha inflyttningsfest ikväll :) Med mig tar jag nybakta kokostoppar! :P


Klicka på bilden för att komma till receptet :)


FunFun Fun! ^^


Kloka ord!


Vilken färg..?

Vilken färg har Snobbens hus!?


Dags att prova på något nytt ♥


HISS
Jag provade precis på Activias blåbärsyoghurt tillsammans med Kicks knapriga havreflingor. Det var supergott , så det är något jag kommer att handla hem igen och något jag rekommenderar :)


..onödigt vetande Men så intressant..

.. att facebook äger alla dina bilder som du laddar upp där?
Det står i kontrakter som ingen orkar läsa och sedan accepterar.. SMART!..-.-


Filip&Fredrik i skolan..

Fick en underhållande förmiddag tillsammans med Paria och Josefine i skolan idag, där Filip & Fredrik gästade och bjöd på en riktig show! ^^ Vi fick se när de gick igenom manuset för , Jakten på den försvunna staden. Visste ni att de har varit vänner i 16 år, sweet! ^^


Fastnade lätt i deras samtal så det dära med foton och videon gick inte så bra för min del , men tänkte ändå att jag skall lägga upp ett smakprov på vad vi fick ta del av idag :)

En video med Filip&Fredrik och deras sång..

Sallad ♥

*  Isbergssallad
*  Gurka
*  Morot
*  Salladslök och eller Rödlök
*  Paprika
*  Ost
*  Pasta
*  Majs
*  Ägg

+ Dressing
    och
    exempelvis Lax


Redovisning..


Igår hade jag redovisning på några plantor som jag har skött om lite. Ett test på Kvävebrist och Kväveöverskott. Ett överskott av Kväve gör inte en större skillnad på växterna. Växterna får lite större blad och är lite senare med frösporrarna men annars ingen större skillnad mot en "normal" tillväxt. Växterna med kvävebrist fick dock en mycket svag tillväxt. Korta, ljusgröna och sen knopp och blomning.


..onödigt vetande Men så intressant..


... att i Indien får kvinnor inte köra bil?


FunFun Fun! ^^


Hotellrummet i Stockholm


En bild på mor & mig på väg ifrån vårt hotellrum (clarion hotel) i Stockholm :)


Spela Sudoku här!


Öppna eller ladda ner Sudoku


Frukter & Smält choklad ♥©Copyright T e s s Von O l s s o n . b l o g g . s e